Младата и талантлива певица и пианистка, , която преди 5 години

...
Младата и талантлива певица и пианистка, , която преди 5 години
Коментари Харесай

Новата надежда на българската музикална сцена – Валерия Стоянова с втори авторски сингъл – OUR TIME

Младата и надарена певица и пианистка, , която преди 5 години впечатли публиката в зала 1 на НДК с дуета си с Васил Петров, показва втори авторски сингъл – „ ”.

Вече 15-сет годишна, тя основава своя музика. Песента е на български и британски език и излезе преди броени дни в цифровите музикални платформи с видеоклип към нея.

Заглавието насочва към обобщението, което тя прави – мисълта за нас, за насищането и осмислянето на живота с музика, да не се отхвърляме от фантазиите си,  да сме дружно и ни показва новия си сингъл „ OUR TIME ”. Свежата джази фънки ария с съвременен темп не е първият опит на Валерия да основава лична музика. През 2020 година нейната ария „ Възвръщане “ се появи като първи авторски сингъл в ефира.

„ OurTime “ отваря пространства пред слушателите да открият по нещо от себе си,  провокира и въодушевява.  Музиката и текста са на Валерия, съпровода на пианото е още веднъж на Валерия,  аранжимента е на Wah Tony Rikev и китариста Стойчо Стоянов, който е и неин татко. Той се занимава професионално с музика и рекординг, създател на музикалното училище XS Artists music school, работи в разнообразни музикални планове с Алма Доудъл, Нели Петкова, Михаела Маринова, Виктор Калев, Николай Урумов и Йоана. Видеото е дело на Михаил Янакиев в фотосите вземат участие нейни съученици от Музикалното учебно заведение.

Валерия Стоянова демонстрира интерес към музиката на 3-годишна възраст. На 5 години посещава вокална група, само че скоро по-късно има предпочитание да се изявява независимо. На 6 година тя е утвърдена да взе участие в телевизионното предаване „ Големите очаквания “, където взе участие онлайн в огромните концерти. Проявява голям интерес към пианото и предпочитание сама да си приглася на песните, които пее. С помощта на своите родители (музиканти) стартира да прави разнообразни аранжименти на обичани песни. Впечатлени от гения ѝ, музиканти от поп и джаз гилдията и малките екрани я канят за независими участия в концерти и телевизионни излъчвания. От напълно дребна взе участие и в благотворителни прояви. Първата ѝ огромна сцена е в Зала 1 на НДК през 2017-та където дружно с Васил Петров пеят в дует в спектакъла му Sinatra:Vegas и през последваща година още веднъж получава покана да взе участие във второто издание на спектакъла Sinatra:Vegas, където пее в дует с Брус Джонсън.  Валерия дебютира в радио и тв ефира с националната ария „ Ясен месец “ в джазиран вид през 2019-та. Както и много кавър версии на разнообразни песни, някои от които са доста сполучливи, като песента „ Бохемска Рапсодия “ на Queen. През 2020 година излиза първия й авторски сингъл „ Възвръщане “.

Чуйте новата ария на Валерия Стоянова „ Our Time “ (Нашето време) в YouTube канала й .: 

Повече за Валерия Стоянова на страницата й във .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР